neděle 24. března 2013

Utíká to!

Tak jsem tedy oficiálně tady začala druhý měsíc. Je to šílené, jak to rychle utíká. Přijde mi, že jsem tady ještě nic moc nestihla/neviděla.



Už jsem dostala SSN. Mělo to trvat 2 týdny a poslali mi ho do týdne takže jsem ráda a během příštího týdne bychom měli zařizovat účet v bance.
HM odletěla na 5 dní bráchovi na svatbu tak jsem měla děti na povel. Bylo to celkem fajn. Přijde mi, že mě více poslouchají, když rodiče nejsou kolem. Šlapou, jak hodinky, když jsem s nimi sama. Aspoň většinou.
Minulou sobotu jsem měla volno, i když HM byla pryč. Děti měl na starost tatínek a pak babysitterka, která mě po práci pozvala na večeři, což bylo moc fajn. Byly u ní ještě další dvě holky, které jsem neznala. Uvažovala jsem, jestli jít nebo ne a nakonec jsem si řekla, že když budu sedět doma tak se tady s nikým nikdy neseznámím takže jsem koukla do mapy a šla k ní. Nakonec to bylo fajn. Na to, že spolu mluvily celkem rychle jsem celkem všemu rozuměla. Jak se tady tak pozoruju, tak nemám problém rozumět, spíš, jak chci mluvit o něčem složitějším, tak občas doluju slovíčka, ale zlepšuje se to :).
V neděli jsme měli St. Patrick's day, a to jsem pracovala. Respektive jsem měla začít od 11, ale dětičky mě probudily už v 7. Za mými dveřmi totiž nastavovali past na lepricona - zlomyslného skřítka, který dělá naschvály a hromadí zlato. Prý, že když ho někdo chytí, že mu ten skřítek dá svoje zlato nebo co :D. Takže děcka za dveřmi cinkali falešnými zlaťáky, když sestavovali past a používali je jako návnadu. Jenom jsem je slyšela za dveřmi šeptat něco o pasti :D. HD nasypal zelené barvivo do záchodu tak si děti myslely, že se nám tam lepricon vyčůral a dokonce si odvodili, že to byl lepricon kluk, z toho že prkýnko bylo nahoře :D. HD taky rozházel pár zlaťáků po terase tak je malí našli a byli nadšení. Pak jsme jeli na brunch do klubu. Dala jsem si palačinky.. Ještě se me ptali, jestli chci poloviční porci a já říkala, že ne. No samozřejmě mi přinesli talíř a na něm 24 mini palačinek velikosti dlaně, takových těch tlustších. Tak jsem do sebe silou rvala 17. a koukala jsem na HD, že teda těch 7 budu muset na talíři nechat. Palačinky nechci vidět aspoň měsíc! A příště teda dětská porce! :D
Pak jsem měla děti na starost. Naplánovala jsem, že půjdem do parku, ale samozřejmě jedno dítě nechtělo, druhé chtělo do jiného parku a třetímu to bylo jedno. Tak jsem jim slíbila, že jak přijdem z parku, že si uděláme piknik na terase a že dostanou nanuka, ale že musí poslouchat a být hodní, tak najednou se jim do parku chtělo :D. Jít do parku je vždycky pohoda, děti si tam hrajou s jinými dětmi, takže je jen sleduju z lavičky. Občas na ně zavolám, ať se jdou napít/nasvačit nebo mě třeba zavolají, ať je rozhoupu na houpačce nebo ať se koukám, jak šplhají.. Nemusím vymýšlet, čím je zabavit, zabaví se sami.
Cestou z parku se malá M. neuměla chovat. Držela kameny v ruce a chtěla je vzít domů, tak jí říkám, že ne, až je pustí, že jinak nebude mít nanuk, tak byla vzteklá a místo je pustit na zem tak je hodila za takovou zídku, za kterou byly zaparkované auta. Slyšela jsem ránu jak z děla, tak jsem se lekla a myslela, že ji zastřelím. Koukala jsem pak na ta auta a nic jsem neviděla, takže asi trefila kapotu nebo co já vím, ale v tu chvíli mě tak naštvala, že jsem jí řekla, že žádný piknik a nanuk, tak se mi rozeřvala na celý blok jako by ji někdo vraždil. Nemohla jsem ji nijak utišit, ale nanuk jsem jí taky dovolit nemohla.. Musela mít nějaký trest a hlavně nesmí se učit, že si něco vydobudou pláčem. Tak jsem se opět snažila jí to vysvětlit, obkecat to. Co se mohlo stát, že tam klidně mohl někdo stát a ona ho mohla trefit, nebo rozbít sklo etc. No brečela celou cestu domů.
Měli jsme teda piknik. Myslela jsem, že si sednem všichni na jednu deku, poukládám všechno na jeden talíř, ale to ne. Oni každý museli mít svoji deku a žádné dělení, tak jsem každému chystala talíř zvlášť. Samozřejmě každý jí něco jiného tak jsem se každého musela ptát zvlášť místo, abych to dala všechno na jeden velký talíř a každý ať si vybere. Byla jsem z toho odpoledne taková všelijaká. No piknik nic moc.
V pondělí jsem měla den blbec. HM se měla ten den vracet ze svatby dopoledne, ale nakonec z toho byl večer, tak jsem měla ještě všechno na starost. Zapomněla jsem, že na ten den spadal street cleaning (čištění ulice). Bývá to 2x do měsíce v určitý den čistí jednu stranu ulice a auta musí být přeparkovaná jinak dostanete ticket (pokutu). No já pitomec jsem na to úplně zapomněla a ještě k tomu oba auta stála na ulici takže jsme dostali dvě pokuty. Každá na 62 dolarů. Naštěstí HM vzala tu jednu na sebe, takže mi strhne ,,jen" 62 z výplaty. Auto je totiž moje starost. Už jsem si dala upomínky do mobilu tak snad příště už nezapomenu!
Během týdne jsem dostala od HM instrukce, kde vyzvednout starší G. Byla u kamarádky a musím se pochválit. Vždycky jsem si myslela, že se neumím orientovat v prostoru, ale tady mi to jde skvěle. Hlavně jela jsem do části města, kde jsem předtím nebyla a teď podle instrukcí HM jsem se měla držet v levém pruhu a měla jsem odbočit doleva, ale ejhle všude byly zákazy odbočit vlevo během dne. Tak jsem se snažila dostat do pruhu, co je nejvíc vpravo. Tady to je někdy na zabití. Hodně aut a nikdo vás nechce pustit a já jak na těch víc pruhů nejsem zvyklá tak se občas bojím cpát někam, prostě tam někomu vjet. Tak to byla taky sranda. Nakonec jsem se tam vecpala, odbočila vpravo a udělala U turn a pak už jsem mohla přejet z boční ulice rovně tam, kde jsem potřebovala a už jsem byla na správné straně a jela k tomu baráku a tam zase u baráků 2 pruhy na každé straně tak jsem zase musela odbočit a otáčet se, protože samozřejmě ten barák byl zas na té jiné straně než, kde jsem byla já. No jako u debilů. Pak celá šťastná jedu k hlavní po tom, co holka nasedla a teď ejhle, potřebovala jsem odbočit vlevo a tam zákaz odbočení vlevo. No myslela jsem, že mě trefí šlak. Ještě se ta hlavní točila jiným směrem, tak jsem musela přistavit někde, otočit to a kouknout do mapy, kde to vůbec jsem :D. Pak jsem se zas našla, díky bohu :D. Občas to není na škodu si takhle zajet, protože jsem dojela k jednomu krásnému místu. Musím tam příští víkend zajít a vyfotit to tam!
Po tom, co přijela HM, tak ten týden utekl celkem rychle. Nic zajímavého se nedělo, až v pátek. To měly holky volno ve škole, takže starší měla narozeninovou párty někde odpoledne s přespáním a já měla na starosti dvojčata. S menší M. jsem jela ráno k zubaři a pak ji zavezla do něčeho jako družina. Chtěla tam být celý den tak líp pro mě. Odpoledne dorazilo snad 8 kamarádek starší, tak jsme je všechny naskládaly do aut a HM a stará au pair je odváželi na místo, kde měla G. párty. HM tam zůstávala a druhá au pair se vrátila domů s autem, abych mohla jet vyzvednout M. Kluka mezitím vyhodila doma nějaká mamina po baseballu. Tak jsme stavěli spolu lego vesmírnou loď podle návodu, moc mě to bavilo haha.

Vyzvedli jsme malou, udělali večeři. Dělala jsem pizzu a k tomu každému kousek ryby a taky 3 druhy zeleniny, ale když HD přišel večer domů a ptal se jich, co jedli tak řekli jen pizzu :D ten zbytek nezmínili :D to pak zní, jak bych je odbyla jen pizzou.. a přitom jim tak vyvařuju :D. Sice tady vaření není nic těžkého. Všechno se dá v obchodech koupit hotové, akorát se to dá ohřát nebo dopéct do trouby, ale i tak zabírá to nějaký čas. Dokonce mají v obchodech uvařené, oloupané vajíčka nebo třeba už nastrouhaný sýr.. Takže tady většinou nemusím dělat takové prkotiny jako se piplat se strouháním.. Aspoň většinou ne :).
Včera jsem konečně byla nakupovat oblečení! Poprvé tady! Plánovala jsem jet do downtown (centra) sama, ale stará au pair, která příští týden odjíždí už domů natrvalo, měla stejné plány tak jsme jely spolu. Aspoň už vím, jak to tady chodí v buse. Šly jsme do obchodu s botami, kde jsem si hned pořídila zákaznickou kartu a pak jsme šly do Forever 21! To vám bylo něco.. Skoupila bych to asi všechno mít ty prachy :D. Ale držela jsem se. Hlavně vzala jsem si sebou ,,jen" 100 dolarů pro jistotu, abych neutratila více a stejně padly.. a to jsem si nic moc nekoupila. Všichni říkají, že tady je oblečení levné. Jak kde. Nové kolekce vyjdou draze. Pak jsou tu obchody, kde svážejí různé značkové hadry z předešlých kolekcí a prodávají je tam s velkými slevami. To se pak dá nakoupit výhodně.



Ještě jsme pak zašly na hambáč a na frozen yoghurt. To jsem málem umřela. Vybrala jsem si menší kelímek - misku. Do té si člověk načepuje, kolik frozen jogurtu chce a taky jaké příchuti.. Pak se posune k oddílu s ovocem, různými posypy, oříšky, bonbony, topingy atd. No naplácala jsem si na to kde co :D a ve finále vám to prodavačka zváží a platíte podle váhy.
Ještě jsme se trochu prošly a mířily k zastávce. V downtown je to skvělé. Co chvilku kolem vás projede nějaká limuzína.. hraje tam hudba nahlas.. sluníčko zrovna celkem peklo.. I love it!
Večer jsem byla ráda, že jsem už doma. Měla jsem toho za celé odpoledne dost :).
Povídala jsem si s HM a dětmi a nevím, jak na to přišla řeč, ale říkala něco, že letos už helikoptérou neletí na vyhlídkový let, že jí bylo z toho minule špatně, protože letadlo letí rovně, ale helikoptéra si zatáčí, jak chce a často a klesá a stoupá.. A jestli jsem to dobře pochopila tak asi plánují takový nějaký let, jak budem na Havaji? Takže jsem zvědavá :D.
A dneska v neděli jsem byla většinu dne off. Po poledni jsem se sešla s jednou au pair, kterou znám osobně z ČR takže bylo fajn vidět známou tvář. Nemyslela jsem si, že se znovu uvidíme zrovna tady v SF.
A odpoledne jsem ,,pracovala". Píšu to v uvozovkách, protože se tomu nedá říkat práce. Jeli jsme do golfového klubu, kde mí HP pořádali něco jako večírek. Přišlo tam asi 12 rodin s dětmi. U 2 stolů byly pro děti připravené nějaké aktivity. Moje děti milujou ducktapes. Jsou to jakoby barevné lepící pásky s různými vzory, které slepují různě k sobě a vytvářejí tím různé věci, třeba náramky nebo peněženky, nebo záložky, cokoli.. Tak jsem teda pomáhala různým dětem stříhat a lepit. Mohla jsem si dojít k baru pro jakékoli pití (nealko samozřejmě). Mezitím číšníci chodili s tácy s předkrmy mezi lidmi.. Různé jednohubky a tak a pak dokonce přišel i kouzelník takže děti měly i představení. Kolem 6 jsem pomohla malému nabrat večeři. Dala jsem si jen nějaké ovoce a pár krevet, protože mě čekala večeře u známé. Rodinná bývalá au pair odjíždí ve čtvrtek už natrvalo takže to bylo takové rozloučení se s ní od té známé.. Dále tam byly další dvě holky. Jednu už znám z minula a druhá byla nová a byla totálně crazy. Objednali jsme si sushi (výborné!). Když to tak vezmu tak tady zkouším tolik nových jídel - peanut butter, sladké brambory, různá mexická, thajská, indická jídla.. Oni tu mají prostě všechno.. A všechno výborné haha, měla bych si pořídit váhu a hlavně začít chodit konečně do gym. Ještě čekám, až mi koordinátorka pošle nějaké papíry, abych se tam mohla zapsat.
Se školou to nakonec vypadá tak, že začnu od podzimu a jinak uvažuju o jednom víkendovém kurzu v LA za 4 kredity. Potřebuju získat celkem 6 kreditů a nebo 60 hodin a nebo mix kreditů a hodin během roku. Tak že bych získání kreditů spojila s výletem.. Ještě o tom musím mluvit s HM. Ten kurz je jen jeden určitý víkend a já nemám tušení, jestli budem v SF zrovna nebo někde jinde.. Ale snad to klapne :).

Přeju hezký den a přidávám pár fotek z downtown na závěr :))







2 komentáře:

  1. Určitě je to tam lepší, než to Holandsko, že jo?

    OdpovědětVymazat