úterý 12. března 2013

4. týden

Nemůžu uvěřit tomu, že za 6 dní to už bude měsíc, co jsem tady. Šíleně to utíká. Je fakt, že první týden byl školení + Florida. Druhý týden jsem tady byla ještě se starou au pair a teď ten 3. týden jsem už na to byla sama a musím se pochválit a říct, že si myslím, že jsem to zvládla skvěle.



Rodiče jsou pořád super, HD moc nevidím, hlavně mluvím s HM, ale i tak můžu říct, že se ke mně chovají hezky a s úctou.
Děti jsou někdy šílené, ale taky umí být hodné a milé, když chtějí.
Pěkně mě testovali tenhle týden. Zmíním pár momentů. Kluk J. brečí kvůli každé kravině, a to doslova. Taky je hrozně vybíravý, co se týče jídla, takže nevím, co mám vařit, aby to on jedl.. Bez jídla být nemůže. Holky většinou jí všechno. Mladší M. musím mít pořád na očích.. když jí řeknu ať se převleče z pyžama, tak nad ní musím stát, protože jakmile odejdu, začne si hrát a je jí jedno, že je úplně svlečená, takže pak přijdu do pokoje po několika minutách a ona teprv hledá oblečení.. Děti taky mají sladkosti a dezert jako odměnu.. Jediný J. nemá svačiny ve škole takže mu je balíme a občas dostává půlku čokoládové tyčinky. V neděli jsem dohlížela na M. aby se oblíkla a nehrála si. J. byl hotový tak jsem ho poslala dolů do kuchyně, aby začal prostírat stůl (podložky, ubrousky, příbory - je to úkol pro děti před každým jídlem). Po pár minutách jsem tam přišla. Stůl neprostřený a navíc kluk si seděl v kuchyni na židli a cpal do sebe čokoládovou tyčinku. Ne že jen nesmí je jíst bez dovolení, ale taky by si ji ani správně neměl vzít, takže jsem na na něho čuměla, jestli si ze mě dělá srandu a zeptala se ho, jestli to myslí vážně a kdo mu to dovolil.. Na to se on začal smát mě přímo do tváře tak jsem se naštvala a řekla mu, že žádné tyčinky celý týden. Samozřejmě začal kňučet a brečet, že prý měl hlad. Tak mu říkám, že na lince je mísa s ovocem.. proč si nevzal banán nebo jablko nebo cokoli. Na to mi řekl, že to je těžké pro něho :D. Tak jsem mu říkala, že to je určitě těžší než otevřít obal od tyčinky haha.
Rodiče ode mě čekají, že malé budu napomínat a připomínat jim, co mají a nemají dělat. Akorát, že oni vyvádí pořád něco, tak mi občas přijde, že nedělám nic jiného a pak se cítím blbě, že prostě je pořád ,,buzeruju", že mě nebudou mít rádi nebo tak.. Ale je to moje práce tak bohužel..
Na druhou stranu někdy to je super.. Myslím, že tenhle týden jsme se s dětmi víc sblížili. Někdy si čtem pohádky spolu nebo něco hrajem, když je čas. V neděli mě nejstarší poprosila, abych s ní šla koupit dárky dvojčatům. měli včera 6. narozeniny. Tak jsem teda šla a taky jsem jí řekla, co mám pro dvojčata já a ona mi pak u stolu u večeře šeptala, že až se nebojím, že moje dárky neprozradí :D tak to bylo hezké od ní :). Většinou ta nejstarší se tolik s dvojčaty nebaví.. jakože baví, ale nemají k sobě tak blízko, ale včera teda překvapila. Napsala jim hrozně pěkné a milé blahopřání :).
Včera taky měla narozeninovou oslavu ta nejmladší - s kamarádkami, byli jich tam snad 15 :D. Jela jsem s nimi.. bylo to v takové budově s trampolínami a skákacím hradem apod. Na jeden dlouhý stůl jsme dali ubrusy a připravili talířky, jídlo a pitíčka a taky balíčky s několika drobnostmi pro každou holku, co přišla. Každý malé přinesl nějaké dárky tak si asi umíte představit, kolik toho bylo :D. Myslím, že to bylo super. Dost mě překvapilo, že pak se jí HM ptala, jestli měla fun a malá jí řekla, že ani ne.. To mi bylo HM líto, protože se fakt snažila a malá jí řekl tohle :/. Večer jsme měli rodinnou večeři. Zpívali jsme Happy Birthday a dvojčata si rozbalili pár společných dárků. Byli z nich nadšení, i když si je vybrali sami, plus akorát měli překvápko ode mě a od jejich starší segry.. Ode mě dostali takový prášek do koupele, který promění vodu na takovou mazlavou hmotu, gel, zulc.. nevím, ja to popsat jinak :). Tak byli nadšení a říkali mi, jak to je hrozně cool :D že ještě nic takového neviděli :D. Tak jsem byla ráda :).
Přes týden mi tady chodila vypomáhat jejich babysitterka, protože rodiče tady nebyli výjimečně. Prý jezdí pryč jeden týden v roce a zrovna to vyšlo teďka no. Ale zvládla jsem to a to je hlavní :). K té babysitter, je to super holka, myslím, že jsme si celkem rozuměly. V neděli jsme vzali dětičky do kina, to taky bylo fajn. Akorát babysitterka pustila hudbu v autě dost nahlas, až mi to trochu vadilo, ale nic jsem neříkala.. nevěděla jsem, jestli to dělá běžně nebo co.. Navíc děcka vypadaly, že se baví, tančili, mávali rukami a taky zpívali tak  jsem si říkala ok. Druhý den přijeli jejich rodiče a cestou na birthday party malé  nejstarší řekla HM o té hlasité hudbě a že to bylo moc, že jí bolely uši.. tak jsem říkala HM, že prostě chápu a je dobře, že jí to G. řekla, ale že se mi nelíbí, že neřekla nic babysitterce.. že si jakby užívala, že je hudba nahlas, zpívala si a druhý den žalovala mamce.. to se mi nelíbilo teda. Podle mě měla říct babysitterce, aby to ztišila.. ale ona neřekla nic a dělala, že to je ok a ještě se bavila. To teda nechápu.
Jednou jsem nachytala malou, jak odněkud vzala nějaké bonbony a cpala se tím schovaná za gaučem.. :D Vždycky jak M. nejde slyšet nebo vidět, tak je něco špatně..lépe řečeno něco vyvádí! :D
Dneska jsem byla s HM vyřídit SSN (social security number). Je to nějaký průkaz totožnosti tady.. nebo tak něco. Bez něho se nemůžu zapsat do školy, posilky, ani si otevřít účet v bance třeba.. Takže teď si musím dva týdny počkat než mi domů přijde kartička :). A pak to začne tyjo.. všechno vyřizování a tak.



Office, kde jsme zařizovali SSN je v China town. Je to část San Francisca, kde žije většina Číňanů.. Zašly jsme na jídlo, na nějaké thajské nudle. Bylo to dost dobré.. Taky jsme nakoupili nějaké čínské nudle (teď nemyslím tím ty instantní čínské polívky u nás, ale normální nudle - ty hrozně dlouhé a pokroucené) a pár dalších věcí a že budem mít dneska čínský večer a čínskou večeři. HM se mi snažila vysvětlit a říct co nejvíc věcí o té části města, kde jsme byly.. Taky mě vzala do obchodu, kde vyrábějí a prodávají Fortune cookies -  takové ty perníčky, uvnitř kterých je nějaká průpovídka.. Koupila jich pár k dnešní večeři, tak jsem zvědavá, co bude v té moji haha :).



Taky schválně řídila přes jednu special ulici tady, která je tak strmá, že ji museli udělat hodně točitou..

Přidávám i foto zdola a když to kvete (z netu) :).



Jinak řízení mi jde celkem dobře, horší to je s parkováním, protože to auto je fakt velké, hlavně dlouhé (mini van), musím parkovat paralelně a ještě k tomu tady najít parkovací místo je taky občas zážitek :). Ale pomalu se učím, jak na to.. Někdy se mi to povede na poprvé, někdy se s tím s prominutím se*u i 5 minut. Řídila jsem přes Golden Gate Bridge! :)



Ve městě se mi líbí moc moc moc. Nechci domů! :D Naštěstí je to ještě daleko :).
Jinak to vypadá, že se na Floridu budem vracet až koncem roku, protože HD má rodiče v Minnesotě a chtěli by je letos navštívit takže uvidíme, jak to bude :). Už mi oficiálně oznámili, že v létě jedou na dovolenou na Hawaii a že mě chtějí vzít sebou takže jupí jej! Mám radost! :)
Už jsem se tady seznámila s jednou Češkou! Tak jsem ráda, je super občas pokecat v češtině :). Musím taky udržovat nějak svoji českou slovní zásobu, protože se to nezdá, ale naposled po dvou měsících v zahraničí, jsem měla celkem problém. Připadala jsem si, že mluvím jako hotentot.. chyběly mi česká slovíčka, musela jsem nad nimi víc přemýšlet a tak.. Taky jsem se sešla s au pair ze školení.. nebydlí zase tak daleko tak snad brzy taky spolu něco podnikem. Jinak mi HP pořád představují někoho.. Kamarády dětí, jejich rodiče, svoje přátele a já v tom mám teď pěkný guláš, ale chce to čas..
Všichni se ptají, odkud jsem. Někteří ví, kde je ČR, někteří se tváří jako, že ví, ale jde z nich cítit, že nemají o tom ani páru :D.
Nakupování je tady zlo! :) Mají tady tolik různých věcí.. člověk neví, na co koukat dřív. Navíc tady mají hrozně široký výběr.. U všeho mají na výběr tak 30 druhů.. Jenom v obchodě, kde jsem kupovala blahopřání, měli 3 dlouhé regály s přáními k různým událostem od narozenin, přes různé svátky, až po od obou rodičů dítěti, od jednoho rodiče dítěti a takhle různě zařazené :D.



V obchodě s oblečením jsem se celkem držela. Ono se to nezdá, ale ze začátku mi tu chybělo dost věcí, hlavně komsetiky apod. Takže jsem za ty 2 týdny u rodinky utratila svou týdenní výplatu. Občas nějaké to kafe s někým ve Starbucksu.. No jejej. Musím více šetřit. Snažím se kupovat to, co vážně potřebuju. Teď jsem si koupila kalhoty do gym Calvin Klein za necelých 20 babek. Nekup to :).
Tenhle víkend bude St. Patrick's Day! Šíleně se těším, HD rodina prý pochází z Irska tak že to je pro ně velká událost, tak jsem zvědavá! :)




4 komentáře:

  1. Krásné fotky, Míšo:) Závidím ti to počasí.. v ČR jsem ani ne 2 týdny a jak to vidím, už bych taky letěla:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Slyšela jsem, že v ČR vás zima nechce opustit.. Vůbec mi to nechybí, sice tady je pořád takové jarní počasí a pořád bude, ale hlavně, že tu nemrzne :))

      Vymazat
  2. páni, páni, páni! chodím sem denně a čekám na článek a konečně jsem se dočkala =oD akorát vůbec nemám slov! SF vypadá úžasně a ty zníš spokojeně, což ti moc přeju! =o)

    OdpovědětVymazat