pondělí 12. srpna 2013

Víkendový program v LA - 4 kredity - Splněno!

Možná si vzpomínáte, že jsem v minulém článku psala, že se chystám pořádat párty u sebe doma. Nakonec to vyšlo a bylo to úplně super. Nebylo to nic šíleného. Sešlo se nás pár holek (češky, slovenka, němka, švédka, polky..). Odpoledne jsme jely spolu na nákup, chystaly jsme se kuchtit česká jídla. Zastavili jsme se v polském obchodě, kde jsem našla vegetu a bramborový škrob, které jsem potřebovala a byla jsem nejvíc happy.. Jak málo stačí k radosti. V obchodě jsme nakoupili potraviny levně za cca 100 dolarů, abychom mohly připravit naše 3 chodové jídlo, jednohubky s česnekovou pomazánkou a chuťovky. Přijely jsme a vařily spolu v naší obrovské kuchyni, každý dělal něco. Prvně jsme si dali tvarohové knedlíky s jahodami, dále bramborovou kaši s cibulkou a s lečo-kuřecími řízky.

a na závěr Němkou upečený pravý štrůdl. Jsem se dlouho takhle skvěle nenajedla :D. A co se mi nestalo, já blbec zapomněla při smažení zapnout odpařovák a jak jsem tak smažila tak se najednou rozeřval v baráku požární alarm.


To byl konec :D jsem stála a čuměla a říkala si jenom tvole.. Díky mojí skvěle organised host mum mám na nástěnce v kuchyni napsáno, co dělat, kdyby se něco takového stalo, takže jsem volala do firmy, na kterou je ten požární alarm napojený, aby žádné hasiče neposílali, že jsem jen vařila :D. Holky pootvíraly všechny dveře a okna a za chvíli to pak přestalo. ravál to byl ale neskutečný :). Potom, co jsme dojedly, jsme si povídaly bůhvíjak dlouho. Tehdy mi taky švédská au pair řekla, že její kamarádka taky letí do LA na víkendový program - kurz, stejně jako já. Poslala mi na ni kontakt.

Tak jsme si chvíli psaly a zjistily jsme, že letíme dokonce stejným letem! Byla jsem ráda, že nepoletím sama. Přece jen ve dvou se všechno zvládá líp. Švédka už měla zabookovanou tour v LA, respektive v Hollywoodu tak jsem si dokoupila tu stejnou tour, abychom jely spolu. V pátek ráno jsem ji teda nabrala u ní doma v taxíku a jely jsme spolu na letiště. To ráno bylo na zabití. Samozřejmě ve čtvrtek večer jsem nemohla usnout a v pátek ráno jsem potřebovala vstávat už ve 4. Takže budíček ve 4, v 5 jsem vyrazila, v 6 jsme byly na letišti akorát dvě hodiny před odletem. Odbavily jsme se, daly si snídani a čekaly. Zdála se celkem v pohodě. V letadle jsme seděly od sebe, protože už sedadla vedle sebe nebyla volná. V LA jsme pak na letišti počkaly na shuttle bus, který jezdil přímo z letiště k hotelu. V hotelu jsme byly kolem 10, ale ubytovat jsme se mohly až ve 3pm takže jsme si nechaly tašky v úschovně a jely jsme do Hollywoodu, abychom tam byly na 12tou na tu naši tour. Naložili nás do busu s otevřenou střechou a jeli jsme kolem domů slavných.. Z většiny jsme viděly velké prd a nebo jen brány. Probíhalo to stylem a tady vidíme tyčku na vlajku čohající z baráku Toma Cruise :D ale i tak to bylo cool. Jeli jsme třeba kolem domu Katy Perry - spíše to byl mansion než dům, Sandry Bullock, Bruna Marse, kolem mrakodrapu s byty, kde bydlí třeba i Elton John a kde koupil taky svému synovi k 6. narozeninám byt za 5 milionů dolarů - ano, dolarů! Viděli jsme dům, kde bydlel a zemřel Michael Jackson, Elvis atd.

Dům Katy Perry za stromy


Elton John


Ringo Star

Elvis Presley

Branka Elvis
Detail branky


Villa Rosa - nějaký týpek ji koupil manželce na narozeniny myslím :D


Villa Rosa z druhé strany








Michael Jackson

Michael Jackson

Nejrychlejší auto na světě





Mansion


Bruno Mars

Pak jsme jeli na vyhlídku na Hollywood sign. Člověk to sice viděl, ale bylo to tak daleko, že kdyby se chtěl vyfotit s tím, tak by ten nápis na fotce nikdo ani nerozeznal :). Projeli jsme Beverly Hills.



Výhled na město


Magic Castle - místo, kde se shromažďují kouzelníci :)






 Na jedné budově byl dokonce obří doughnut - nestihla jsem to vyfotit bohužel, tak aspoň stažené foto pro představu:


Dále nás vysadili u Madame Tussauds (muzeum voskových figurín). Švédka mi navrhla, že se můžem fotit s těma figurínama navzájem tak jsem říkala ok super. Mi vždycky udělala jednu fotku, a to jsem si vybírala takové vážně jen ty pro mě zajímavé. Ona se chtěla fotit s hodně ,,lidmi", ale žádná fotka jí nebyla dost dobrá. Fotila to iPhonem a ten sice fotí dobře, ale byla tam celkem tma a ona nebyla spokojená, že buď ty fotky byly až moc tmavé nebo světlé (jako by si je pak nemohla upravit). Byla taková celkem nepříjemná, tak jsem si jen říkala, že kdybych tam nebyla tak by neměla fotky žádné.. Ale nijak jsem se k tomu nevyjadřovala.




















Jedna vtipnější i se mnou nakonec :D

Prošly jsme Walk of Fame - Chodník slávy a stavily jsme se v pár gift shopech.
Btw pokud celebrita chce hvězdu na chodníku, tak si musí o ni zažádat, být schválena a zaplatit nějakých 50 tisíc dolarů :).










Zavolaly jsme si na cestu do hotelu Lyft. Je to něco jako taxi, ale mnohem levnější. Nasedly jsme a ona zjistila asi po 2 minutách jízdy, že nemá telefon. Tak jsme se vraceli, řekla ať počkám v autě s řidičem a jejími taškami, že se zajde podívat do obchodu a zeptat se. Bylo mi jí líto, ale i tak jsem si trochu škodolibě říkala, byla jsi nespokojená s fotkami tak teď nemáš žádné (normálně tak hnusná nejsem, ale ta holka byla fakt protivná kvůli pitomým fotkám).. tak jsme teda čekali a ona se vracela do auta a pak zase šla do jiného obchodu a pořád dokola.. Já mezitím na to její číslo volala, psala, zkoušeli jsme aplikaci na nalezení ztraceného iPhonu - nic nefungovalo. Po 40 minutách, kdy jsme byly pořád účtované za ten Lyft, sedla do auta a já už neměla na to nervy. Nechtěla jsem platit za to, že sedíme v autě jak pipiny. Tak jí říkám, že mi to je líto, že jsme zkusily všechno, ale že už jsme 40 minut účtované za sedění v autě, že tolik nechci platit a že máme teda dvě možnosti (které jsem jí hezky americky strategicky nabídla), a to buď vysednout z toho auta a kdyžtak čekat venku a nebo jet zpátky do hotelu a tam kdyžtak čekat, jestli se někdo ozve. No to jsem si dala.. Vyjela na mě, že by chtěla vidět mě kdybych ztratila svůj telefon. Říkala jsem si jen v hlavě ok je vytočená, neřeším (jsem už vycvičená od dětí :D), ale pak jí mladý řidič Lyftu říkal, že upřímně si myslí, že už ten telefon nenajde a že asi nejlepší by bylo se vrátit do hotelu a ona na něho tak hezky a mile: ,,Myslíš jo? a rozhodla se jet zpátky do hotelu. A já jen nechápavě koukala.

V hotelu se mi ale omluvila a vylezlo z ní, že ji ani tak neštve telefon jako ty fotky v něm.. Hmm. Ten Lyft byl účtovaný na mou kreditku takže jsme se dohodly že stejně budem tam ten víkend spolu, tak že mi zaplatí jídlo a tak a pak mi v neděli na konci doplatí zbytek. OK. Zašly jsme na něco do mekáče - byl nejblíž - jelikož jsme byly po celodenní tour a jen 3 hodinách spánku vyřízené. Tak mi to zaplatila, šly jsme na pokoj.

Každá jsme měla pokoj s někým jiným, tak já počkala s ní na tom jejím, než přijela její spolubydlící - au pair z Anglie. Pak jsme ještě 3 hodiny všechny kecaly, všechno bylo v pohodě. Já pak šla na svůj pokoj, na kterém jsme byla s nějakou au pair z Thajska - ten víkendový program je jen pro aupairs. Thajka nebyla tolik výřečná, ale byla v pohodě. Ráno jsem šla na snídani a zapsat se, že jsem na ten kurz dorazila. Švédka už tam byla, kecala s bandou dalších švédek a mě celkem ignorovala, což jsem nechápala proč.. Později jsem se ptala angličanky, jestli něco neříkala a ta mi řekla, že neví, co se jí stalo, že se s ní od rána taky vůbec nebaví a že byla na ni mean.. Tak jsme se shodly, že se s ní bavit nepotřebujem. Classes byly z části nudné, z části zajímavé.. Jak které hodiny. Tohle byl můj schedule na sobotu:

K těm zajímavějších a zvláštnějším částem
- řekli nám, že bychom měli šetřit a jak, že hodně lidí dělá chybu, že si peníze střádá na hromádce na účtu, neinvestuje je a peníze ztrácejí hodnotu. 100 tisíc před 15 lety bylo ceněno úplně jinak než je tomu dneska. Kdysi si za to postavili barák, dneska si z toho člověk zaplatí leda tak střechu apod. Poradili nám, jak na to.. Ono se to snadno řekne, ale v praxi to je trošku horší no..
- školitel nám řekl, že bychom se měli naučit nejen brát, ale i dávat a pak nám řekl až se postavíme do zástupu a masírujeme záda tomu před námi lol.. si to asi dokážete představit - 40 holek a asi 2 kluci navzájem se masírující v jedné místnosti :D no mně to až tak příjemné teda nebylo :D mají tady v USA zajímavé metody teda..
- řekli nám, že se nemáme bát za sebe postavit. Hodně au pair se bojí něco říct, aby nešly do rematch a nejely nakonec domů dřív. Poslechli jsme si pár příběhu a některé byly teda něco. Třeba holka, které na skype řekli, že děti jsou v pořádku, zdravé. Ta pak přijela do baráku s 10letou postiženou holkou, kterou musela nosit a jejich barák při tom pro někoho takového nebyl vůbec uzpůsobený. Když ta holka chtěla kontaktovat svoji koordinátorku tak zjistila, že její host mum je její koordinátorka :D. Hmm :D

Večer jsem jela s angličankou a dvěma dalšíma holkama do klubu, který byl 18+. Ještě předtím jsem psala švédce, že bych ráda svoje peníze - dlužila mi nějakých 33 dolarů, což není nejmíň, že jdem ven a že by se mi hodily. Odepsala mi, že nemá cash, že vybere peníze ve městě večer a že mi je dá druhý den. V hotelu byl automat, ale za poplatek 3 dolary z výběr a to mi napsala, že platit nechce. Takže já jsem asi měla platit 3 dolary, abych si vybrala prachy na večer, které mi ona měla dát - paráda..

Po skoro půl roce tady jsem šla poprvé do klubu. Byl to klub v Hollywoodu, to jsem si nemohla nechat ujít. Tak jsme se oblékly všemožně, nějak nikdo nepočítal, že se někam pojede takže jsme neměli boty, šaty, skoro nic.. Já měla letní šaty, ale měla jsem jen žabky apod. :D Tak jsme si vygooglily klub 18+, který vypadal luxusně. Jely tam, postavily se do řady a čekaly až se dostanem k týpkům u vstupu a říkaly si, že nás v těch žabkách vykopnou a pojedem domů :D. Pustili nás, mně a jedné holce (protože nám nebylo 18) nakreslili na ruce velké křížky a na obě ruce! Abychom si náhodou neobjednaly nějaký alkohol druhou rukou.. :D

Klub - prostředí luxusní, světelné efekty, konfety, pěna, mlha.. všechno možné.. Vstup 20 dolarů. Voda pro nás nezletilé zdarma :D. Na záchodech byly kabinky a před každou kabinkou bylo vlastní zrcadlo, aby se ženská mohla upravit. U dveří pak byly u hlavního zrcadla, různé voňavky, hřebeny, kartáčky, (vsadím se, že na pánských byly i kondomy) a vedle toho krabice s nápisem TIPS. Takže pokud někdo něco použil tak hodil dolar do krabice. Lidi - musím říct, že takové orgie jsem ještě neviděla. Až mě to od chození do klubu odradilo :D. Vím, že se říká, že Američanky jsou slutty, ale až tak. Měla jsem šaty do půlky stehen a to jsem toho měla na sobě podle některých hodně. Všichni se tam po sobě plazili, zdálky to vypadalo, že si to tam několik lidí rozdávalo. Když přišel člověk blíž tak viděl ale, že mají na sobě pořád oblečení. Každý kdo procházel kolem se musel dotknout, většinou jen zad, pasu, ale i tak to lezlo na nervy.. Tančily jsme hezky v kroužku my 4, ostatní neřešili a borec nám říkal, že nechápe na co tam jako chodíme, když nechceme tančit s chlapy (tančit=olizovat se a pohybovat se přitom připlácnutí na sebe v rytmu sexu :D). Všechny kluby tady překvapivě zavírají už ve 2, takže něco po 1 jsme jely zpátky na hotel.

V neděli u snídaně kolem mě prošla švédka a řekla mi ,,Mám tvoje peníze" a prošla ani se nezastavila. nevím, jestli čekala, že si za ní pro ně přijdu.. Já jsem si vysraně počkala, až přijde ona.

Ráno vyvěsili na nástěnku info o tom, kdo splnil úkol a kdo ne a co má na něm předělat. U mého jména bylo naštěstí napsáno DONE. Jedna holka tam měla napsáno 3000 more words, což mi přišlo hrozně vtipné, protože minimum bylo 3600 slov a ona teda napsala asi jen 600 :D. Ti, co to neudělali, dostali žlutý papír s infem. Všimla jsem si, že ho dostala i ta švédka, hmm :).Já dostala pěkně obálku s certifikátem a papírem pro agenturu, který jsem jim dala, aby mi do něho vepsali splněné kredity. JUPÍ! Už jen 2 kredity :).

Classes utekly rychle, kolem 5 jsem jela na letiště shuttle busem, čekala asi 3 hodiny na svůj let a v SF jsem byla kolem 11 v noci. Host mum mi dala na pondělí volno, takže jsem se krásně mohla vyspat aspoň :).

4 komentáře:

  1. Ahoj Mio,
    moc se mi líbí tvůj blog a líbí se mi i tvůj nápad. Taky jsem si před půl rokem naplánovala, že po maturitě vyrazím za velkou louži. Reakce mých rodičů byla a je dost podobná té, kterou jsi zažila ty. Obzvlášť táta zná milion důvodů pro to, proč jít raději na vysokou a rozhodně nejezdit do Ameriky po čtvrťáku na gymplu. Ale stejně jako ty věřím, že když si něco umíním, docílím toho. Nechci zůstat s gymplem, chci jít na vysokou, ale prostě ne hned po střední... Chci cestovat, dokud to jde, chci si dát pauzu... Chci ti popřát mnoho štěstí v Americe. Určitě se na tvůj blog ještě vrátím :) Becky

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, díky :). Třeba tady hodně lidí (host rodičů), mi říká, že by si přáli, aby kdysi odjeli někam, protože všichni nebo většina z nich šla hned na výšku a pak se hned věnovali kariéře, zakládaní rodiny apod. Nevěřím tomu, že člověk pak bude mít čas a prostředky na nějaké cetsování. Hlavně au pair program je do 26 (alespoň ten v USA) takže pokud ti to nevyjde časově i s výškou tak pak nemáš takovou šanci se tady dostat tak výhodně. Argumentuj angličtinou, tím, že tady budeš navštěvovat kurzy, které ti pomohou pak při dalším studiu :). Dej vědět, jak to dopadlo, držím palce! :)

      Vymazat
  2. Ahoj Mio,
    tvůj blog je super. Pro mě osobně velká inspirace :-). Taky bych ráda dělala Au-pair a moc bych si chtěla splnit svoje sny. Všimla jsem si,že ty máš pěkně dlouhý seznam a docela se ti ho daří plnit. Doufám, že ještě není pozdě. V ČR mě vůbec nic nedrží tedy kromě rodiny. Bydlím v malém městě a práce žádná a když už je, je to jak už jsi psala dřina od rána do večera a od výplaty k výplatě. Já chci od života mnohem víc. Toužím cestovat - vidět svět,naučit se pořádně anglicky ...atd.
    Hodně štěstí na tvé cestě za oceánem, třeba se tam někdy potkáme :-) Nefryt

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju :). Jen si jdi za tím svým! Někteří na au pair programy koukají jako na ,,ubohou" práci, protože hodně lidí slyšelo storry holek, co jely do Anglie a neměly štěstí na rodinu a místo hlídání dětí spíše dělaly uklízečku. Au pair v USA je fajn v tom, že to je přímo v pravidlech stanovených vládou, že au pair smí dělat jen domácí práce týkající se dětí, což je super.. Tady člověk fakt hlídá a stará se o malé. Rodiny mají většinou uklízečky. Je to tady běžné. Já v ČR taky nechala rodinu, ale ta tam bude vždycky. Rok nebo dva v zahraničí nic nezmění. Spíš mi přijde, že se vztahy mezi mnou a blízkými příbuznými spíše utužily. Předtím jsem si málokdy sedla s rodiči a pokecala, nějak jsem neměla potřebu, jak jsme spolu byli každý den, ale teď jak jsem pryč a jen skypujem tak si povídáme mnohem více :). Kdybys měla nějaké dotazy tak dej vědět :). Good luck!

      Vymazat