neděle 6. ledna 2013

New York, Texas

Předevčírem se mi objevila na profilu rodina z New Yorku. Na profilu měli k otázkám rozepsané vyloženě slohovky tak jsem je začala s radostí číst a na konci posledního odstavce jsem se zarazila. Požadovali po au pair rich fluent English! Tak jsem si říkala, jestli si dělají prdel..


Očividně ne, taky ostatní podmínky nevypadaly nějak extra, plus bydleli někde na poloostrově, který vypadá jako ostrov, ale je spojený uzounkým pruhem pevniny, po kterém vede cesta, abych se dostala vůbec někam mezi lidi.. Takže jsem jim rovnou napsala, že se obávám, že nesplňuji jejich požadavky týkající se mé angličtiny. Poděkovali mi za otevřenost, popřáli good luck a tím to skončilo.
Včera se mi na profilu objevila další rodina. Texas, dvě děti - kluk (4), holka (2). Od března by chodili do školky. Celkem se mi líbili. Menší mínus, že HM pracuje z domu.
Dneska jsme měli skype.. Ze začátku na mě působili odměřeně, vypadalo to, že konverzaci povedu asi jenom já :D, ale pak se to zlepšilo a bylo celkem fajn. Skypovali jsme asi 3/4 hodiny a měli pro mě teda připravených dost otázek, na začátku mi chtěli asi dát prostor :D. Kromě normálních běžných otázek, na které jsem zvyklá, se tam objevily i otázky typu, jestli jsem věřící. Upřímně jsem jim řekla, že ano, ale že má rodina do kostela vůbec nechodí a na otázku, jestli je pro mě víra důležitá jsem jim řekla not really to be honest.. Těžko říct, jak je to pro ně důležité, ale pokud si mě nevyberou kvůli tomu, asi by to nebylo ok.
Dále se mě zeptali, jestli v mém životě je nějaký kluk :D a pak nějaká osoba, s kterou mám vztah, který by mohl být ohrožený mým odjezdem :D. Tak jsem vždycky řekla No! a vždycky jsme se všichni pousmáli :D.
A nejlepší!! Netušila jsem, že rodina má přímo přístup k formuláři od lékaře!! Stalo se mi poprvé, že se mě rodina ptala stylem, že viděli můj medical form a chtějí se na něco zeptat! Myslela jsem, že to má k dispozici jen agentura, aby schválila au pair nebo ne.. Takže je možné, že pokud to rodiny vidí tak si mě některá nemusí vybrat na základě toho, že je to prostě odradí.. Ne že bych tam měla něco hrozného, ale přece jenom.. Asi někteří raději dají přednost au pair, která tam nic nemá..
Taky se mě ptali, s kolika rodinami jsem už mluvila, tak jsem nechtěla lhát a řekla, že s 9, tak na mě koukali překvapeně. Vysvětlila jsem jim, že třeba na začátku jsem byla agenturou omylem umístěna v sekci pod dva roky tak se mi ozývaly rodiny s miminy a pod. Ale těžko říct, jak to na ně zapůsobilo achjo..
Ještě to bylo poprvé, kdy si HM zapisovala odpovědi na jejich otázky :D.
Je to první normální rodina, u které by se mi mohlo líbit, po dlouhé době.. Není to tak, že bych si z nich sedla na zadek, ale těžko říct, jestli přijde vůbec ještě něco lepšího :/. Už mě to čekání nebaví teda.
Za chvíli chci rodince napsat poděkování za skype a uvidím, jestli se ještě ozvou. Hádám, že jsem udělala, co jsem mohla.
Další rodiny ozývejte se prosím!!

2 komentáře:

  1. Drž se Mio, ono to klapne, to se neboj... Uvidiš, jak ti dopadne ten Texas - tam bych za tebou přiletěla :-) ale jinak držím pěsti!!!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!! :) ale neklaplo to. Nevím, jestli je odradilo to, že nejsem aktivní, co se týče chození do kostela etc. Psala jsem jim mail po skypu, že se mi líbí atd. Ani na to nic nenapsali, tak se jede dál.. :)

      Vymazat